D.E. Filtrační křemelina F4
Kód: 1044


Detailní popis produktu
Průchod filtrované látky vrstvou křemeliny je jeden z nejrozšířenějších způsobů filtrace v potravinářském průmyslu. Ložisko křemeliny se vytvořilo v třetihorách z křemičitých schránek odumřelých sladkovodních rozsivek (diatomacei).
Nejširší uplatnění má filtrační křemelina v potravinářském průmyslu při filtraci piva, vína a ovocných šťáv. Používá se také v mlékárenství, škrobárnách, čistírnách, tukovém a papírenském průmyslu, jako plnivo při výrobě barev, laků, epoxidových pryskyřic, lešticích a čisticích prostředků, ve farmacii a v zemědělství jako nosič chemických látek.
Filtrační křemelinu lze použít jako přísada do podestýlky. Jeho ostrá a pevná struktura umožňuje propíchnout a vysát exoskelet hmyzu z jeho ochranných tuků a olejů na mikroskopické úrovni. To způsobuje, že se paraziti dehydratují a zemřou.
Zejména vhodné pro výrobu filtračních desek.
| Parametry | |
|---|---|
| Filtrační rychlost | 10 - 30 l/min.m² |
| Permeabilita | 0,012 - 0,030 Darcy |
| Sypná hmotnost | max. 250 kg/m³ |
| Hustota za mokra | max. 650 kg/m³ |
| pH vodního výluhu | 6 - 7 |
| Technologická vlhkost | max. 6 % |
| Zápach | žádný |
| Chuť | žádná |
| Barva | světle šedá |
| Zbytek na sítě | |
| 0,250 mm | max. 0 % |
| 0,045 mm | max. 1 % |
| Chemické složení | |
| SiO2 | min. 78 % |
| Al2O3 | max. 13 % |
| Fe2O3 | max. 1,5 % |
| Ztráta žíháním | max. 7 % |
| Obsah škodlivin |
|
| As | < 10,0 mg/kg |
| Pb | < 10,0 mg/kg |
| Ostatní těžké kovy | < 50,0 mg/kg |
| Výluh | |
| Al | max. 110 mg/kg |
| Ca | max. 1 000 mg/kg |
| Fe | max. 40 mg/kg |
Uvedené hodnoty mají informativní charakter.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Filtrační materiály |
|---|---|
| Záruka: | 2 roky |
| Hmotnost: | 15 kg |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

